Amire nem vagyunk büszkék!

Velünk is megtörtént, amitől mindig tartunk: részünk volt egy adatvesztés ügyben. 🙁

A történet:

Egy régi és nagyon kedves ügyfelünk otthoni gépét kellett rendbe hozni, mert vírusok és egyéb nem kívánt programok kerültek rá. Miután a probléma makacsabbnak mutatkozott, minthogy a helyszínen orvosolható legyen, a kollégánk fogta a gépet és beszállította a szervizünkbe. Ott első dolgunk (mint mindig), hogy az egész merevlemez tartalmát lementettük egy másikra. Majd, miután a helyzet azt kívánta, az ügyféllel egyeztetve az újratelepítés mellett döntöttünk. Így egy formattálás után újrainstalláltuk a Windowst.
Amikor a szervizes az adatokat vissza akarta másolni, akkor véletlenül egy másik kolléga leverte az asztalról a mentés merevlemezét, aminek a hardvere megsérült és nem is lehet róla visszaállítani adatokat.

Az adatokról (családi fotók, e-mailek, egyéb dokumentumok és egy speciális program) az ügyfélnek semmilyen mentése nincs! 🙁

Sajnos most mi vagyunk a hibásak, aminek természetesen vállaljuk a következményeit, de mi sem tudjuk az adatokat pótolni! Akár az is könnyen előfordulhatott volna, hogy a vírusok adatokat törölnek, mielőtt megkapjuk a pc-t vagy beszállítás közben történik valami, és többet nem indul a merev lemez, tehát adatvesztés bármikor előfordulhat!

Tanuljatok mások hibájából! Mentsetek rendszeresen!

7 Replies to “Amire nem vagyunk büszkék!”

  1. kurtek mit mondanak? mondjuk a kerdes nem az, hogy mit – mert azt tudhato – hanem az, hogy mennyit.

  2. Kürt sem tud mindent megcsinálni. Például ezt, nem. Tehát nem ár kérdés az ügy.

  3. Sérültek a lemezek (mármint, amin maga az adat van és nem
    úgy általában). Adatok egy része megvan, csak file nevek nincsenek. 🙁
    Lényeg a rendszeres mentés!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük