4 Replies to “Legyen-e Google AdWords hirdetés az oldalatokon?”

 1. Igaz amit írsz (linkeltél), mégsem helytálló: a google sem hülye, tisztában van a problémával, éppen ezért az adsense hirdetéseket (vagy hirdetőket) visszautasíthatod a weboldaladról, azaz szabályozni tudod, hogy kiket fogadsz el az oldaladon hirdetőnek.

  A másik az, hogy ha Te már ott vagy egy bizonyos oldalon fizetett találat által, akkor nagy valószínűséggel a találati oldalon már találkoztál a konkurencia releváns hirdetésével, így már nem is olyan nagy ügy az egész. Sőt, én kifejezetten örülök, ha más releváns oldalt / terméket is lát a kereső személy, mert akkor valós összehasonlítási alapja van, így jobban szegmentálódik a célcsoport, aminek számos előnye van, de ez már egy másik történet…

 2. Ebben az esetben is fontos felhívni a problémára a figyelmet, mert láthatóan a linkelt oldal nem vette fel a konkurenciát kivétel listára. (Persze egy ilyen kivétel lista folyamatos karbantartása is időigényes.)

  Ettől függetlenül sem tennék a céges web oldalra hirdetést. Sem ilyet, sem mást, mivel annak nem az a célja, hogy tovább menjenek róla más oldalra.

 3. Szia Ákos!
  Ez a cég most elveszített egy párszázezres megrendelést a doboza miatt. Mondjuk legjobb esetben napi 100 látogató esetén hány évig kell a reklámboxnak dolgoznia, hogy behozza az árát? Ha számomra ennyire visszataszító ez a fajta kicsinyesség, nem lehet, hogy más is hasonlóképpen látja? Mert akkor az már többször 100K.
  Egyszerűen amikor egy ügyfélhez ekkora nagyságrendű forgalom kapcsolódhat, nem engedhet meg magának egy cég sem ügyfélvesztést ilyen apróság miatt.
  Amúgy Nálad sem látok ilyen hirdetést, szimpatikus is a megjelenés. (Na jó, természetesen nem csak e miatt.) 🙂

 4. Egy “normál” weboldal célja valóban nem ez. De rengeteg olyan oldalt ismerek, aminek a tartalma csak csali a nagy látogatottsághoz, és abból él, hogy adsense reklámokat jelentet meg. Szóval van ilyen felhasználás is…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük