Skype

Nem szeretem a Skype-ot. Zavar, hogy egy külön szoftvert kell hozzá telepíteni és egy fülhallgatóval kell használni. (Bár vannak direkt Skype telefonok, amik vagy USB-vel kapcsolónak a géphez vagy WiFi-vel az internethez, tehát létezik professzionális megoldás is.)

Nekem az egyéb IP telefon (VoIP) szolgáltatások, mint például a Neophone, lényegesen szimpatikusabbak. A telefonközpontunk egyik fővonala egy Neophone VoIP vonal, így, ha külföldöt kell hívni, akkor azt bárki könnyen megteheti. Ez egy nagyon jól működő megoldás, csak javasolni tudom.

Ma Skype-ot kellett használnom, mivel egyik partnerünk számára kellett egy telefonkonferenciát lebonyolítani két svéd résztvevővel. Ők a cégen belüli kommunikációhoz is gyakran használnak Skype-ot, így nekem is telepítenem kellett.

20 perc alatt megbeszéltük egy induló projekt részleteit, ráadásul fel sem kellett állnom a helyemről és még ingyen is volt. Ezt ennél hatékonyabban nehezen tudtuk volna megoldani.

Nem igazán mindennapos egy kkv életében a külföldiekkel a telefonkonferencia, de ez akár két közeli partnerrel is egyszerűbb lehet, mint a személyes találkozó.

És a legjobb, hogy a Skype kliensben van backgammon is… 🙂

Tudom, hogy a Skype nem egy újdonság. Ez a bejegyzés, a hozzám hasonló szkeptikusoknak készült, hogy megosszam egy pozitív tapasztalatomat.

3 Responses to “Skype”


Leave a Reply